کلاس و آزمون ریاضیات کانگورو
ریاضیات کانگورو یک آزمون بین المللی است که تقریبا هر سال حدود 30 تا 50 کشور مختلف در آن شرکت می کنند.
سوالات ریاضی کانگورو که هر ساله در ایران، در هفته ی آخر فروردین ماه برگزار می شود، سوالاتی هستند که با اطلاعات اندک ریاضی ولی به پایه ی هوش و خلاقیت طراحی و حل می شوند.
در حقیقت روز بین المللی مسابقات ریاضیات کانگورو روز شاد با ریاضیات است.
روال کار به این صورت است که هر دو پایه باهم امتحان می دهند. دانش آموزان اول و دوم دبیستان باهم، سوم و چهارم دبستان باهم، پنجم و ششم باهم. بنابراین مجموعه ی دانش آموزان دو پایه یکی، باهم یک آزمون و یک سوال را دریافت می کنند.
هر گروه 30 سوال دریافت می کنند که در سه سطح 3 امتیازی، 4 امتیازی و 5 امتیازی دسته بندی می شود. سوالات 5 امتیازی نسبت به سوالات 3 امتیازی سخت ترند و پاسخ دادن به آنها امتیاز بیشتری خواهد داشت.
برگزیدگان آزمون یک دیپلم افتخار می گیرند. یک نظریه و نگرش جالبی در ریاضیات کانگورو است و آن اینکه: در ریاضیات کانگورو همه برنده اند.
سوالات تیزهوشان و ورودی مدارس در درس ریاضی به سمتی می رود که می شود گفت به ریاضیات کانگورو شبیه است. به همین دلیل یکی از پیشنهادهای ما به خانواده ها این است که سوالات کانگورو را برای بچه ها تهیه و حل کنند.
برای اینکه آرشیو سوالات کانگورو را داشته باشید، می توانید کتابهایی که تحت عنوان ریاضیات کانگورو است را خریداری کنید. (مثلا دانش آموزانی که پایه ی پنجم و ششم اند ریاضیات کانگورو 5 و 6 را تهیه کنند.)
ریاضیات کانگورو در سال ۱۹۹۱ میلادی توسط دو فرانسوی به نامهای «آندره لدیک» و «ژان پیر بودین» در فرانسه بنیان نهاده شد و در سال ۱۹۹۳ هیئت اجرایی آن در یک همایش از برگزارکنندگان مسابقات ریاضی در اروپا دعوت کرد. پس از آن کشورهای بلاروس، مجارستان، هلند، رومانی، روسیه و اسپانیا نیز ریاضیات كانگورو را برگزار کردند. در سال ۱۹۹۴ انجمن «کانگورو بدون مرز» که امروزه برگزاری این رویداد را در سطح بینالمللی برعهده دارد، تأسیس شد. از سال ۱۹۹۷ تا کنون هر سال در ماه اکتبر یا نوامبر در یکی از کشورهای عضو این انجمن، که امروزه از مرز ۸۰ کشور گذشته است، مجمع عمومی ریاضیات کانگورو تشکیل شده و مسئلههای رویداد سال بعد توسط نمایندگان این کشورها انتخاب و طراحی میشوند. این افراد همگی از زبدهترین آموزشگران ریاضی در دنیا و اغلب از اساتید دانشگاههای کشور خود هستند که به ترویج ریاضیات بین دانشآموزان و توسعۀ توانایی حل مسئله در ایشان علاقهمندند.